perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kunnianhimoinen 30-vuotiskakku


Mitä kakun tekoon tulee, taidan olla hieman hullu. Tai ainakin erittäin kunnianhimoinen. Kun minua pyydettiin tekemään 30-vuotis kakku matkustelusta, New Yorkista ja koripallosta pitävälle, mieleeni tuli ensimmäisenä käyttää uutta pallovuokaani - eikä tietenkään sillä helpoimmalla tavalla.


Kakkujen leivonnassa käytetään
nykyään hieman erilaisia työkaluja ;)
Suunnitelma
Täytyy myöntää, että tämä suunnitelma aiheutti muutaman huonosti nukutun yön kun mietin sen rakenteellista kestävyyttä, mutta periksi en halunnut antaa missään vaiheessa. Kenties olen saanut vaikutteita Ace of Cakesin (suom. "Kakkutehdas") tunnuslauseesta: "Make it bigger, make it badder, make it awesome", mutta alusta alkaen halusin siis tehdä pallon, niin hankalalta kuin se ehkä kuulostaakin. 

Kakusta piti riittää melko suurelle väkimäärälle, joten pallon alle tuli vielä tavallinen pyöreä kakku, mihin suunnittelin kaupunkisiluetin. Koska kakusta tuli korkea ja päällä oli vielä painovoimaa uhmaava pallo, tarvitsi kakku tuekseen joka kerroksen läpi kulkevan tukikepin.


Valmis kakkualusta led-valoilla ja tukikepillä


Sitten sain neronleimauksen. 


Koska kakku vaatisi tukikepillisen alustan, oli se tehtävä itse (lue: teetettävä isällä). Ja koska alusta oli tehtävä itse, olisi siihen mahdollista upottaa valaistus. Keksin käyttää edellisestä Angry Birds -kakusta tuttua tekniikkaa ja tehdä kaupunkisiluetin irrallisena kiertämään kakkua niin että alustan ledivalot tulisivat siluetin ja kakun väliin.

Äidiltä löytyi (nyt vanhat ;) ) led-jouluvalot jotka sopivat suunnitelmaani kuin valettu.

Ei muuta kuin puutavaraliikkeestä valmiiksi sahatut MDF-levyt, hieman liimaa, nauloja, maalia ja pleksin pala (sekä isän työpanos) ja alusta oli valmis!

Sen jälkeen ei vaadittukaan kuin muutama huonosti nukuttu yö, lukematon määrä työtunteja ja ripaus onnea että kakusta tuli halutunlainen.Kaupunkisiluetti kuivumassa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti