lauantai 23. maaliskuuta 2013

Possujen mutakylpy Twix-kakkuJokin aika sitten sain veljeni vaimolta linkkivinkin tähän internetissä levinneeseen Kit Kat possu-kakkuun, ja päättelin että vinkki oli hienovarainen tilaus hänen omaksi syntymäpäiväkakukseen.Kit Kat -patukoita olikin äärimmäisen vaikea löytää kaupasta, joten "sain luvan" käyttää niiden sijaan Twix-patukoita. Kakun maun sain päättää itse, joten otin yhden Twix-patukan, laitoin silmät kiinni ja puraisin. Koska Twix-patukka koostuu keksistä ja kinuskista suklaalla kuorrutettuna, päätin tehdä kakusta kinuskikakun. Ensin ajattelin vaihtaa possut ihmisiin, ja tehdä kakusta sinivetisen paljun, mutta tuo idea olisi vaatinut kakun kuorruttamista värjätyllä valkosuklaalla, eikä valkosuklaa minusta sopinut Twix-patukoiden kanssa. 

Possut tein jälleen kerran jonkin verran etukäteen, enkä tyypilliseen tapaani voinut tyytyä vain pelkistettyihin possufiguureihin, vaan sain omasta mielestäni loistavan idean antaa possuilleni hieman luonnetta erilaisilla rekvisiitoilla...


NÄIN TEET POSSUJEN MUTAKYLPY TWIX-KAKUN:


Leikkaa Twix-patukat sopivan korkuisiksi ja asettele kreemitetyn kakun reunaan
Jos haluat, varmista patukoiden paikallaan pysyvyys nauhalla
(jos kreemi on tarpeeksi paksua, patukoiden pitäisi pysyä paikallaan itsestäänkin)

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja levitä suklaasula kakun päälle.
Lisää koristeet ja anna kovettua jääkaapissa.

5 kommenttia:

 1. Paljonko tuohon päälle tarvitaan suklaata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu pitkälti minkä kokoisen kakun teet, ja kuinka paksun suklaakerroksen haluat. Minä käytin tähän ø20cm kakkuun noin 110g maitosuklaata. Pelkällä suklaalla tehtynä kuorrutteesta tosin tuli jääkaapissa todella kova, joten suosittelisin jonkinlaista suklaaganachea eli suklaan ja kerman sekoitusta kakun pintaan.

   Poista
 2. vai voiko tuon kakun tehdäettä tekee ihan normaalin kakun ja siihen päälle kreemiä ja sitten noi 'aidat' ja sitten suklaakerros ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän tein ihan "normaalin" täytekakun, jonka päällystin kreemillä.

   Twixien kanssa sopii mielestäni loistavasti kinuskitäyte:
   http://kaikkeakotiinjajuhlaan.blogspot.fi/2013/03/kulhollinen-spagettia.html

   Täältä löytyy myös vinkkejä kreemillä kuorruttamiseen:
   http://tekniikoitakotiinjajuhlaan.blogspot.fi/2013/03/taytekakun-kuorruttaminen-voikreemilla.html

   Poista