tiistai 20. marraskuuta 2012

Suklainen suklaakakku


Tämä suklainen suklaakakku oli kaikinpuolin harjoitus. Tarkoituksena oli löytää hyvä suklaatäyte tulevaan tilauskakkuun, ja samalla päätin harjoitella kuorrutustekniikoitakin.

Pohjana kakussa on Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja, pienenä lisänä kaapissa odotellut Wiener nougat -rouhe, jonka päätin heittää taikinaan mukaan (tämä teki pohjasta erittäin tahmean, ja varmaan puoletkin pussista olisi hyvin riittänyt). Pohjasta tuli myös hyvin kuivan oloinen ja kostutuksesta huolimatta jää nähtäväksi saako sitä edes leikattua tavallisella kakkulapiolla. :)


Täytteenä hieman sovellettu versio myös Kinuskikissalta "lainatusta" suklaatäytteestä maitosuklaalla. Vispikerman sijaan käytin isänpäiväkakusta ylijäänyttä (avaamatonta ja vielä käyttökelpoista!) kuohukermaa, ja vaniljarahkavalmisteen sijaan käytin Rainbown maustettua vaniljarahkaa, jota heitin sekaan koko purkin (150g) koska kermaa oli puolestaan vähemmän (2 dl) kuin alkuperäisessä ohjeessa. Saa nähdä tuliko lopputuloksesta näin liiankin happaman rahkainen.

Koska tämä oli harjoitusversio, en viitsinyt tuhlata kallista sokerimassaa, joten päätin vain päällystää muuten niin karun näköisen kakun vain mokkakreemillä ja harjoitella erilaisia pursotustekniikoita samalla.

Reunan korikuvioinnin tein todella hätiköiden, ja sen se on näköinenkin. :) 
Ja nuo ruusut kaipaavat edelleen harjoitusta (ja juuri oikean koostumuksen kreemistä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti