lauantai 3. marraskuuta 2012

Sokerisydämet


Olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla kirkkaiden sokerikoristeiden tekoa, mutta en ole vielä saanut ostettua isomaltoosia, jonka avulla niitä voisi tehdä.

Aikani kuluksi (ja hieman Masterchef Australian ja Confetin joulupipareiden koristeluvinkin innoittamana) kokeilin ensin hieman edullisempaa vaihtoehtoa, nimittäin kovasta karamellistä (tällä kertaa Chupa chups -tikkarista) tehtyä versiota.

Käytössäni oli näin alkuun vain yksi tikkari, joten mitään suuria koristeita en voinut tehdä. Siitä syystä päädyin erilaisten kokeilujen jälkeen tähän tyyliin tehdä koristeita:


Murskaa tikkari minigrip-pussissa mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Levitä jauhe tasaisesti uunipellillä olevalle leivinpaperille ja lämmitä uunissa n. 175 asteessa pari minuuttia, kunnes seos on tasaisesti sulanut.
Ota vielä kuumasta seoksesta muotilla haluamiasi kuvioita (suuret yhtenäiset pinnat kestävät parhaiten) ja anna jäähtyä hetken. Kun sokeri on vielä lämmintä, erottele kuviot varovasti napsautellen niitä ympäröivä sokeri pois. Yli jääneet osat voi murskata ja käyttää uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti