maanantai 13. toukokuuta 2013

"IKEA hack" keittiösaareke

Muutostani lähtien (eli kohta kolme vuotta) olen epätoivoisesti haikaillut keittiöremontista, sillä keittiöni noin 50cm leveä työtaso on asettanut suuria haasteita leipomiselle. Keittiössä ollut ruokapöytäni on tähän asti toiminut myös lisätasona aina tarvittaessa, mutta sekään ei mataluutensa takia ollut ihanteellinen työskentelypaikka. Kaiken lisäksi pikkuruisessa keittiössäni alkoi säilytystilakin loppua kesken ajan mittaan hankittujen kakkuvuokien ja muiden tarvikkeiden lisääntyessä.

Tämänhetkisen budjettini (ja lähivuosina mahdollisesti tulevan putkiremontin) takia koko keittiön remontti ei olisi ollut mahdollinen, joten ratkaisu löytyi lisää säilytystilaa sisältävästä keittiösaarekkeesta. Onneksi olohuoneeni on tarpeeksi suuri toimimaan myös ruokailutilana, joten kovin radikaaleihin ratkaisuihin ei tarvinnut ryhtyä.
keittiö ennen


Keittiösaarekkeen halusin tottakai toteuttaa mahdollisimman edullisesti (silti omaan käyttötarkoitukseen sopien), joten suuri osa siihen käytetystä materiaalista tuli Ikeasta.

Rungoksi tähän tuli kaksi EXPEDIT 2x2 -hyllyä, jotka yhdistettiin toisiinsa kahdella mittoihin tilatulla kalustelevyllä (pohja- ja päälilevyt). Työtaso on Ikean (kahtia sahattu ja uudelleen liimattu) NUMERÄR pyökki, ja saarekkeen alle tuli vielä lukolliset pyörät.

Huomasin, että halvallakin tehden keittiösaarekkeelle tulee melkoisesti hintaa, mutta jos toinen vaihtoehto on koko keittiön remontti, on investointi ehdottoman kannattava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti