lauantai 18. toukokuuta 2013

Miss Piggy tupaantuliais-kakku Baileys-täytteellä


Suorastaan rakastan niitä kakkupyyntöjä, missä minulle annetaan teema sekä vapaat kädet toteuttaa. Niin kävi tämänkin kakun kanssa. 

Kakku tuli siis tupaantuliaisiin, ja aiheeksi haluttiin Miss Piggy. Täytteen sain keksiä itse.
Miss Piggyn tein kokonaan sokerimassasta

Jokin aika sitten etsiessäni kakkuideoita eräille vauvakutsuille, törmäsin tähän pinnasänkykakkuun, ja se tulikin mieleeni heti kun aivoni rekisteröivät sanan tupaantuliainen. Tästä sain siis idean tehdä sänkykakun ja Miss Piggyn siihen pakkaamisen/purkamisen lomassa ansioituneesti lepäilemään.Ymmärsin, että kakun saaja harrastaa tai on ainakin harrastanut keilausta, joten luonnollisesti keilapallo oli saatava kakkuun mukaan!
Pääsin taas hyödyntämään Englannista tuotua air brush -settiäni sängyn päädyissä. Ruiskuvärillä pinnasta tulee elävämpi ja mielenkiintoisempi. Ja onhan se vain niin hauskaa puuhaa! :) 


Täytevalinta oli helppo, sillä intuitioni kertoi minulle alusta asti, että tähän kakkuun tulisi Baileys-täyte. Tällaisen version täytteestä sitten tein:


Baileys-täyte (K18!): (tämä määrä riittää n. 10 hengen kakkuun)

300 g            maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl              Baileys -kermalikööriä
0,5 dl            tomusokeria
1,5 dl            kuohukermaa


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, Baileys -kermalikööri sekä tomusokeri keskenään ja lisää kermavaahto juustoseoksen joukkoon.


Täytteen lisäksi lisäsin Baileys -likööriä myös kostukkeena käytetyn maidon joukkoon, sekä kakun ja sokerimassan väliin tulleeseen kreemiin.


1 kommentti:

  1. Hei! Kakku oli todella upea ja sitä ihasteltiin ja ihmeteltiin oikein porukalla! Oli tosi mieluinen yllätys minulle. Täyte oli herkullinen, vaikka en olekaan kovin tuorejuustotäytteiden ystävä. Täytettä oli 2 kerrosta samaa. Mietin, että jokin muu raikas täyte toiseen kerrokseen voisi myös toimia. Mutta mikä täyte? Se onkin jo ihan testaus- ja makukysymys. Joka tapauksessa onnistunut kokeilu!

    VastaaPoista