maanantai 29. lokakuuta 2012

Halloweenin dumlekakku


Tämä oli taas niitä päiviä kun se, mikä voi mennä pieleen, menee pieleen.

Niinä päivinä ei pitäisi leipoa kakkuja ollenkaan.

Minä kuitenkin tein niin, kun laivatuliaisina (itselle) ostetut dumlet houkuttelivat kokeilemaan dumletäytteistä täytekakkua.

Valmiitakin täyteohjeita olisi taas kerran ollut, ja pääsin jopa niin pitkälle että ostin kaupasta sitä muscovado -sokeriakin. Jostain syystä päätin kuitenkin soveltaa jälleen kerran, joten muscovado sokerin sijaan käytinkin kinuskivanukasta ja jääkaapista löytynyttä vaniljarahkavalmistetta. Näiden lisäksi laitoin vielä kaapissa jo jonkin aikaa ollutta daim-kaakaojauhetta joka kohtaan mihin se vain sopi, eli lähes joka kohtaan.

Mausta en vielä tiedä, kun kakku pääsee testiin vasta huomenna töissä, mutta tässä tämänkertainen resepti:


Pohja:

4            kananmunaa
1,5 dl     sokeria
1 dl        vehnäjauhoja
1 dl        perunajauhoja
1,5 tl      leivinjauhetta
2 rkl       daim-kaakaojauhetta

(kostutukseen:  daim-kaakaota)


Täyte:

3           liivatelehteä
2 rkl      vettä
100 g   vaniljarahkavalmistetta (vaniljarahkakin varmasti käy myös)
2,5 dl    vispikermaa
120 g   Jacky kinuskivanukasta (1 prk)
100 g   dumle suklaata (1 levy)


Kreemi:

125 g    margariinia
30 g      daim-kaakaojauhetta
220 g    tomusokeria
2 rkl       maitoa


Teko-ohjeita en nyt valitettavasti jaksa näin myöhään enää tähän kirjoittaa, mutta tämä tehdään samalla periaatteella kuin omenatäytekakkukin.


1 kommentti:

  1. Olipahan muuten hyvää (vaikka itse sanonkin), ja hyvin dumlemainen jälkimakukin jäi :)

    VastaaPoista