lauantai 13. huhtikuuta 2013

Englannin tuliaisia - Silicone Plastique® -muottimassa

Muotin valmistus
Suunnitellessani toteutusta Lego Star Wars Millenium Falcon -kakulle, etsin netistä ensin valmiita Lego-muotteja, ja sitten mahdollisuuksia oman muotin tekemiseen. Jo tuolloin löysin ihmeaineen nimeltä Silicone Plastique®, mutta sen tilaaminen USA:sta olisi tullut erittäin kalliiksi.

Kun sitten näin tätä myytävän Manchesterin kakkumessuilla, pitihän se ostaa :)

Nyt messujen jälkeen kävin tätä messuilla myyneen yrityksen sivuilla, ja huomasin että tätä on mahdollista tilata myös Englannista ja vieläpä kohtalaisen pienillä kuljetuskuluilla.

Vinkkasin tästä myös eräälle suomalaiselle leivontatarvike-liikkeelle, jos vaikka kiinnostuisivat ottamaan tämän valikoimiinsa :)


Muotin valmistus tällä massalla on helppoa (joskin minä taisin valita ensimmäiseksi aiheekseni turhan vaativan kohteen).

Muottiaine koostuu kahdesta massasta, joita sekoitetaan tarkalleen yhtä suuri määrä kumpaakin keskenään, jolloin alkaa kemiallinen reaktio mikä "kovettaa" muotin. Kuten myyjä messuillakin tosin mainitsi, kovettumisesta ei varsinaisesti voi puhua, sillä valmis muotti on joustava kuin silikonimuotit.

Kun massat on sekoitettu keskenään niin ettei värieroja enää näy (massat ovat keskenään eriväriset), on massaa mahdollista työstää noin kymmenen minuutin ajan, jonka jälkeen se jätetään "kovettumaan" noin tunniksi.

Muottia voi käyttää myös sulan sokerin tai isomaltoosin kanssa, sillä se kestää valmistajan mukaan kuumuutta jopa 230°C asti.

Lego minifiguuri lähti muotista irti todella helposti
Kokeilin muottia sokerimassalla, ja laitoin sen n. 10 minuutiksi pakastimeen ennen irrottamista
Minifiguurin kädet eivät selvinneet tällä kertaa, tosin sokerimassa ei ollut ehtinyt kovettuakaan.
Muuten muotti toimi moitteettomasti.


1 kommentti:

  1. Huomasin, että samankaltaista muotinteko-massaa saa nyt myös Ullanunelmasta:
    http://www.ullanunelma.fi/silikonimuotin_valmistuspakkaus_150_g

    VastaaPoista