maanantai 29. huhtikuuta 2013

Iltaruskon appelsiinikakku

Jääkaapistani sattui löytymään pari toukokuun alun parasta ennen -päiväyksellä olevaa appelsiinituorejuustopakettia, joten päätin yllättäen tehdä kakun.

Kakku on amerikkalaiseen tyyliin 'pound cake', ja väliin tuli yksinkertainen tuorejuustotäyte:

2 dl      vispikermaa (vatkattuna)
200 g   appelsiinituorejuustoa
0,5 dl   tomusokeria

Tämän kakun tein 20cm vuokaan, ja laitoin koko annoksen täytettä kakun yhteen väliin, vaikka se tuntuikin hieman liian tuhdilta määrältä. Säännöstellen täyte olisi riittänyt varmasti myös kakun pinnalle, mutta koska halusin kokeilla uutta tekniikkaa sokerimassalla, laitoin kakun ja massan väliin ohuen kreemikerroksen, appelsiinimehulla maustettuna.Manchesterin kakkumessuilla ihastelin lukuisia kohokuviointikaulimia, mutta ne olivat melko kalliita ja päätin sijoittaa rahani muualle.

Lego Star Wars Millenium Falcon -kakkua varten olin tehnyt yksinkertaisen muotin ohuesta leikkuulaudasta, ja samaa tekniikkaa käytin nytkin.

Ikeasta löytyivät nämä edulliset ja juuri oikeanpaksuiset leikkuulaudat, ja vaarini 1978 itse tehdyillä kaiverrustyökaluilla kaiversin kuviot. Monta tuntiahan tuohon meni, mutta mitäpä sitä ei muutaman kympin säästön takia tekisi... :DToisena tekniikkana tässä kakussa kokeilin (jälleen kerran amerikkalaisissa kakkuohjelmissa nähtyä) jauhevärin ja vodkan sekoitusta kynäruiskun kanssa, ja sehän toimikin erittäin hienosti! Nyt voikin siis unohtaa kalliit ruiskuvärit ja ryhtyä Alkon kanta-asiakkaaksi. ;)


Huom. Vodkan alkoholi haihtuu jättäen ainoastaan siihen sekoitetun värin kakun pintaan, joten tämän tekniikan pitäisi käydä myös lasten kakkuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti