Tällä kertaa tehtäväkseni annettiin tehdä kakku valmistumisvaiheessa oleville turismi-opiskelijoille, joten ideani oli yhdistää kakussa oppikirjat sekä muutama tuttu nähtävyys. Alla olevan kirjan nimi valikoitui vahingossa, sillä laitoin sen leikillään suunnitelmaani tarkoituksenani vain näyttää mahdollisuus tekstin sijoitteluun. Kakun tilannut henkilö kuitenkin piti tuota nimeä varsin sopivana, joten se sai jäädä.
Kakkuun haluttiin Baileysin ja suklaan yhdistelmä, joten muokkasin pari viikkoa sitten tehdyn tupaantuliais-kakun täytettä hieman. Saattaa tosin olla että lorautin joukkoon aavistuksen verran liikaa Baileysiä... :)
Baileys ja suklaa täyte: (ø20-24cm kakkuun)
300 g vaniljarahkaa
60 g tummaa suklaata
3 rkl Baileysiä (taisin laittaa 4 rkl)
2 liivatelehteä (laitoin 3 koska
kyseessä oli muotokakku)
1 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n.5-10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita erillisessä kulhossa vaniljarahka, sulatettu tumma suklaa sekä Baileys keskenään.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne ruokalusikalliseen kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivateseos rahka-suklaa-Baileys -seokseen ja sekoita hyvin. Sekoita kermavaahto varovasti muuhun täytteeseen.
Kakkuun haluttiin Baileysin ja suklaan yhdistelmä, joten muokkasin pari viikkoa sitten tehdyn tupaantuliais-kakun täytettä hieman. Saattaa tosin olla että lorautin joukkoon aavistuksen verran liikaa Baileysiä... :)
Baileys ja suklaa täyte: (ø20-24cm kakkuun)
300 g vaniljarahkaa
60 g tummaa suklaata
3 rkl Baileysiä (taisin laittaa 4 rkl)
2 liivatelehteä (laitoin 3 koska
kyseessä oli muotokakku)
1 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n.5-10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita erillisessä kulhossa vaniljarahka, sulatettu tumma suklaa sekä Baileys keskenään.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne ruokalusikalliseen kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivateseos rahka-suklaa-Baileys -seokseen ja sekoita hyvin. Sekoita kermavaahto varovasti muuhun täytteeseen.
Tarkoitus oli luoda efekti, missä palmu alkaa kirjan sivulla kaksiulotteisena ja jatkuu sitten kolmiulotteisena, mutta tuo yhtymäkohta ei aivan onnistunut kuten olin ajatellut |
Eiffel-torni koostui 13 pienen pienestä osasta, joita yhteen liimaillessa meinasi mennä hermot muutaman kerran :) |
Lopulta sain kun sainkin Eiffel-tornin jotenkuten kasattua |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti