lauantai 1. kesäkuuta 2013

Turismi-opiskelijoiden päättäjäiskakku

Tällä kertaa tehtäväkseni annettiin tehdä kakku valmistumisvaiheessa oleville turismi-opiskelijoille, joten ideani oli yhdistää kakussa oppikirjat sekä muutama tuttu nähtävyys. Alla olevan kirjan nimi valikoitui vahingossa, sillä laitoin sen leikillään suunnitelmaani tarkoituksenani vain näyttää mahdollisuus tekstin sijoitteluun. Kakun tilannut henkilö kuitenkin piti tuota nimeä varsin sopivana, joten se sai jäädä.




Kakkuun haluttiin Baileysin ja suklaan yhdistelmä, joten muokkasin pari viikkoa sitten tehdyn tupaantuliais-kakun täytettä hieman. Saattaa tosin olla että lorautin joukkoon aavistuksen verran liikaa Baileysiä... :)








Baileys ja suklaa täyte: (ø20-24cm kakkuun)

300 g      vaniljarahkaa
60 g        tummaa suklaata
3 rkl        Baileysiä (taisin laittaa 4 rkl)
2             liivatelehteä (laitoin 3 koska 
                    kyseessä oli muotokakku)
1 rkl        vettä
2 dl         kuohukermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n.5-10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita erillisessä kulhossa vaniljarahka, sulatettu tumma suklaa sekä Baileys keskenään.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne ruokalusikalliseen kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivateseos rahka-suklaa-Baileys -seokseen ja sekoita hyvin. Sekoita kermavaahto varovasti muuhun täytteeseen.

Tarkoitus oli luoda efekti, missä palmu alkaa kirjan sivulla kaksiulotteisena
ja jatkuu sitten kolmiulotteisena, mutta tuo yhtymäkohta ei aivan onnistunut kuten olin ajatellut

Eiffel-torni koostui 13 pienen pienestä
osasta, joita yhteen liimaillessa meinasi
mennä hermot muutaman kerran :)
Lopulta sain kun sainkin
Eiffel-tornin jotenkuten kasattua


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti