lauantai 8. joulukuuta 2012

HääkakkuMuutama kuukausi sitten sain pyynnön kakusta tai parista "juhliin" joulukuun puolen välin tietämille. Innostuin tottakai heti. Mielellänihän minä kakkuja teen.

Kun sitten vähän ajan päästä kuulin että kyseessä olisivatkin häät (joskin hyvin pienimuotoiset ja vieraille yllätyksenä tulevat), innostuin lisää. Ja olin erittäin otettu. Hääkakku on kuitenkin hääkakku, vaikka juhlat olisivatkin pienimuotoiset.

Minulla oli noin kolme kuukautta aikaa suunnitella tämä kakku, ja välillä olisi jo tehnyt mieli päästä toteuttamaan suunnitelmiani. Halusin tehdä kakusta kerroskakun - osin, koska halusin kokeilla kerroskakun tekemistä, ja toisaalta, koska kyseessä olisi hääkakku.

Halusin myös tehdä kakusta persoonallisen, mutta samalla elegantin, joten päädyin persoonallistamaan vain koristeen. Kahvakuulailu tuntui olevan morsiusparia yhdistävä tekijä, joten halusin sen tavalla tai toisella mukaan kakkuun. Tällä teemalla tein kakusta (tai oikeammin koristeesta) kolme erilaista suunnitelmaa, joista hääpari päätyi tähän sulhasta kannattelevaan morsiameen - jopa siis sulhanen itse oli tämän mallin kannalla! :)


Koska koristeen piti antaa kunnolla kuivua, se oli mahdollista (ja välttämätöntä) tehdä etukäteen. Koristeen tein siis pari viikkoa sitten valmiiksi, ja kaikki lähti siis rautalankarungosta, jonka taivuttelin mallikuvan mukaan.


Rungon täyttäminen sokerimassalla olikin alkuun hieman hankalaa, sillä sokerimassa ei tahtonut pysyä liukkaan rautalangan päällä. Tehdessä kuitenkin oppii, ja sain lopulta morsiamen tehtyä. Sulhanen tulikin sitten kuin itsestään, kun ensin oli opetellut oikeaa tekniikkaa morsianta tehdessä.


Sulhanen sai suunnitelmasta poiketen päähänsä silinterihatun, mikä ratkaisi ongelmani millä ja miten tehdä sulhasen hiukset. Lopulta ne jäivät siis "piiloon" hatun alle :)

Morsiamesta tuli syystä tai toisesta ajateltua pulskempi (pahoittelut ;) ), mutta muuten koriste onnistui kuten olin ajatellutkin. Ja lopputulos on ennen kaikkea persoonallinen!Kakun väriteemana oli mustavalkoinen ja mauksi toivottiin "sukulaatia", joten päädyin Kinuskikissan suklaakakkupohjaan ja suklaatäytteeseen. Sokerimassakuorrutteen alle tuli mokkakreemi.ONNEA MINNA JA TOMI!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti