mansikka-valkosuklaa juustokakku |
päärynä täytekakku |
Mahdan olla hieman hullu, mutta nämä neljä kakkua tein siis kaikki yhdessä illassa :)
Mansikka-valkosuklaa juustokakun ohjeen otin kotikokki.net -sivustolta (tosin tein tämän version piparipohjalla ja mustikkarahkakakun kiillettä soveltaen), ja päärynä-täytekakussa sovelsin omenatäytekakun ohjetta. Tiikerikakun ohje on iki vanha, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun tein kaksi kakkua kerralla.
tiikerikakut |
250 g margariinia
2,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 kananmunaa
250 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl appelsiinimehua tai maitoa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl kahvia, appelsiinimehua tai maitoa
Vatkaa pehmitetty rasva, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Lisää 0,5dl appelsiinimehua tai maitoa ja sekoita taikina tasaiseksi.
Ota muutama lusikallinen taikinaa toiseen kulhoon ja lisää kaakaojauhe sekä loput nesteestä.
Kaada voideltuun ja leivitettyyn vuokaan puolet vaaleasta taikinasta, lisää tumma taikina ja sen päälle loput vaaleasta taikinasta. Sekoita tumma taikina vaaleaaseen ja tasoita kakun pinta vetämällä taikinan keskelle vako.
Paista 175 asteisen uunin alaosassa 50-60 minuuttia. Anna jähtyä hieman ennen kumoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti