
Koska tilauksia ei tälle viikolle ollut, päätin inspiraation iskemänä jälleen kerran ilahduttaa työkavereitani.
![]() |
sokerimassalehtiä ja keksimultaa |
Sokerimassa-lehdet tein jo eilen illalla käyttäen mallina mm. ihka-aitoja luonnon lehtiä.
Porkkanakakku:
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
200 g voita tai margariinia sulatettuna
5 dl (5-6) porkkanaa hienoksi raastettuna
1 omena raastettuna
Kostutus: omenamehua
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen samalla sekoittaen kuivia aineita, voi/margariinisulaa ja porkkana-omenaraastetta.
Korppujauhota n. ø24cm tasapohjainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 40-50 min, kunnes pohja on kypsä.
Kumoa kakku jäähtyneenä ja halkaise kahteen osaan.
Täyte (ja kuorrutus):
200 g appelsiinituorejuustoa
(n. 3/4 dl sokeria (alkuperäisen ohjeen mukaan, itse jätin kokonaan pois))
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston ja vanilliinisokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Alkuperäisen ohjeen mukaan (löydetty ilmeisesti Valion sivuilta joskus aikoja sitten) tuorejuusto-kermavaahtoa riittää sekä täytteeksi että kuorrutteeksi, mutta koska täytteen määrä näytti minusta pieneltä, laitoin kaiken kakkupohjien väliin (noin sentin paksuiseksi kerrokseksi) ja peitin kakun kaakaokreemillä ja keksinmuru-mullalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti