Kinuskin tein jo edellispäivänä äidiltä saadulla (ties kuinka vanhalla) reseptillä, johon tulee yksinkertaisesti "kupillinen maitoa ja kupillinen sokeria" sekä "nokare voita". Näillä millintarkoilla mittasuhteilla (sekä sillä rajoituksella mikä oli kaapistani tuolla hetkellä löytyvän sokerin määrä), sain aikaan tällaisen reseptin:
Kinuskin valmistus on pitkäveteistä, mutta tarkkaa puuhaa |
1,5 dl sokeria
1,5 dl maitoa
30 g voita
Ainekset laitetaan sekaisin pannuun (teflon-pinnoitettu on hyvä) ja sekoitellaan koko kypsymisen ajan ettei maito pala pohjaan.
Itse pidin seosta melko korkealla lämmöllä koko ajan, mistä syystä maito kiehui voimakkaasti koko ajan tehden valmiista kinuskista erittäin ilmavaa ja rakeista. En tiedä vaikuttaisiko alun pienempi lämpötila asiaan, täytyy kokeilla joskus.
Jostain luin että kinuskin "hard crack" vaihe on 138°C lämpötilassa, joten odottelin sinne asti (lopussa hirmuisasti sekoittaen) ennen kinuskin levittämistä leivinpaperille jäähtymään.
Valmis kinuski jäähtymässä |
Hasselpähkinät tulivat kuvaan siitä syystä, että ostin pussillisen hasselpähkinärouhetta, koska halusin kokeilla olenko oikeasti sille yliherkkä kuten olen luullut. Melko paljon sitä nyt on täysin oireitta tullut maisteltua, joten uskaltaisin sanoa olevani siinä mielessä kuivilla vesillä...
Hasselpähkinä-kinuski-neliöt:
2 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl rouhittua kovaa kinuskia
Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään lähes vaahdoksi. Lisää joukkoon pehmitetty margariini ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti