torstai 6. syyskuuta 2012

HautakivikakkuTämä kakku ei ehkä ole se ihan perinteisin, eikä luultavasti toista kertaa tule vastaan tällaista pyyntöä. Tilaus oli siis tehdä (pystyssä olevan) hautakiven muotoinen kakku, jossa olisi kuvassakin näkyvä Windowsin vanha logo ja tekstit "RIP" sekä tuo kiven alareunassa näkyvä "FINT03".

Jo suunnitteluvaiheessa päädyin hylkäämään ajatuksen pystyyn ladotusta, hautakiven muotoisesta kakusta, ja päätin sen sijaan tehdä kakun hautakummuksi ja itse hautakiven riisikakusta. Riisisuklaaseen päädyin hetken mietinnän jälkeen, kun kakussa ei saanut olla liivatetta, ja koska riisikakun yksi pääaineista on juuri liivatetta sisältävät vaahtokarkit.

Kreemin laitto riisisuklaasta tehdyn "hautakiven" päälle osoittautui ajateltua hankalammaksi tuon huteran muodon takia.
Kuten pelkäsin, sokerimassa repeili tällaisen muodon kanssa ja jouduin paikkailemaan sitä sivuilta. "Mitä et voi peittää, sitä pitää korostaa" toimi tässäkin tapauksessa :)

Logon Microsoft -teksti oli niin pieni että päätin maalata sen sokerimassasta leikkaamisen sijaan.

Tein hautakiven jo edellisenä päivänä valmiiksi saakka. Tuon Windowsin ikkunasymbolin  pienet "leijuvat pikselit" näyttävät ehkä yksinkertaisilta, mutta niitä oli kamala asetella.

Keksin käyttää itse kakun päällä keksimuruja kuvastamassa multaa, sillä sileä sokerimassa ei tällä kertaa tuntunut oikealta valinnalta. Sekä riisisuklaata että keksimultaa testasin jo viikonloppuna.Tähän liivatteettomaan kakkuun tuli pohjaksi tavallinen kääretorttupohja (x2) ja täytteeksi Kinuskikissan ohjeella tehty suklaatäyte (jota olisi saanut olla tupla-annos - toivottavasti kakku ei ole kuivaa). Päälle laitoin mokkakreemin sitomaan keksinmurut kakun päälle. 

Alun perin piti laittaa myös viikonloppuna askartelemiani kalloja "haudalle", mutta ne näyttivät liian hempeiltä tuon hieman karunoloisen kiven vierellä.


Ensimmäistä kertaa kakkuja tehdessä jouduin käyttämään myös sahaa ja hiekkapaperia, sillä jouduin lisäämään kakkuun kaksi pientä puupylvästä hautakiven alle tukemaan sen painoa. Lisäksi hautakiveen tuli kolme "strategisesti" aseteltua lyhennettyä puista grillivarrasta pitämään sen oikeassa asennossa. Toivottavasti kukaan ei laita niitä suuhunsa. :)
Laitoin puutapit tukemaan hautakiveä, ettei se olisi kaatunut pehmeän kakun päällä.Pakkausta vaille valmis kakku
Hautakivi kakun päälle onnistui kyllä yllättävänkin hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti