Idean tähän kakkuun sain eilen illalla lenkillä ollessani huomatessani alkusyksyn kellastuvat puut.
Koska tilauksia ei tälle viikolle ollut, päätin inspiraation iskemänä jälleen kerran ilahduttaa työkavereitani.
Pohjaksi tähän kakkuun valitsin porkkanakakun, sillä en ole tehnyt sitä pitkään aikaan ja oranssihtavana se sopii erinomaisesti syksy-teemaiseen kakkuun.
Sokerimassa-lehdet tein jo eilen illalla käyttäen mallina mm. ihka-aitoja luonnon lehtiä.
Koska tilauksia ei tälle viikolle ollut, päätin inspiraation iskemänä jälleen kerran ilahduttaa työkavereitani.
sokerimassalehtiä ja keksimultaa |
Sokerimassa-lehdet tein jo eilen illalla käyttäen mallina mm. ihka-aitoja luonnon lehtiä.
Porkkanakakku:
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
200 g voita tai margariinia sulatettuna
5 dl (5-6) porkkanaa hienoksi raastettuna
1 omena raastettuna
Kostutus: omenamehua
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen samalla sekoittaen kuivia aineita, voi/margariinisulaa ja porkkana-omenaraastetta.
Korppujauhota n. ø24cm tasapohjainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 40-50 min, kunnes pohja on kypsä.
Kumoa kakku jäähtyneenä ja halkaise kahteen osaan.
Täyte (ja kuorrutus):
200 g appelsiinituorejuustoa
(n. 3/4 dl sokeria (alkuperäisen ohjeen mukaan, itse jätin kokonaan pois))
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston ja vanilliinisokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Alkuperäisen ohjeen mukaan (löydetty ilmeisesti Valion sivuilta joskus aikoja sitten) tuorejuusto-kermavaahtoa riittää sekä täytteeksi että kuorrutteeksi, mutta koska täytteen määrä näytti minusta pieneltä, laitoin kaiken kakkupohjien väliin (noin sentin paksuiseksi kerrokseksi) ja peitin kakun kaakaokreemillä ja keksinmuru-mullalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti