Tämän viikonlopun aiheena oli löytää sopiva liivatteeton riisimuro-kakku -resepti tulevaa tilauskakkua varten sekä etsiä oikeanlainen keksilaatu esittämään tuoretta multaa kakun päällä.
Alun perin tarkoituksena oli tehdä tuo riisimuro-kakku käyttämällä mm. Kellog's Rice Krispiesin sivustolta löytyvää reseptiä, mutta siihen kuuluu vaahtokarkki, joka taas sisältää liivatetta - sitä tällä kertaa kiellettyä ainesosaa.
Päädyin siis kokeilemaan erilaisia riisisuklaa -vaihtoehtoja. En erityisemmin pitänyt useassa ohjeessa käytetyn kookosrasvan riisisuklaaseen tuomasta sivumausta, joten valitsin vaihtoehtoiseksi reseptiksi tämän yksinkertaisen mallin:
Riisisuklaa:
Yksinkertainen riisisuklaa |
60 g tummaa suklaata
2 dl riisimuroja
Sulata suklaa vesihauteessa, sekoita joukkoon riisimurot. Pakkaa seos muovikelmuun haluamasi muotoiseksi ja anna jähmettyä.
Tämän reseptin määrästä tuli noin pienen suklaalevyn kokoinen riisisuklaa-levy, eli reseptin määrät kertomalla saa suuremman erän tätä herkkua.
Jos tahtoo käyttää riisisuklaata esim. hyydykekakun pohjana, on varmasti parempi käyttää tumman suklaan sijaan helpommin leikattavaa maitosuklaata.
***
Vietettyäni noin kymmenen minuuttia erään supermarketin keksihyllyn edessä tutkien ja pohtien eri vaihtoehtoja, päädyin testaamaan sillä hetkellä tarjouksessakin olevaa Kantolan Dops suklaista Mud Cake -keksiä kakun päälle tulevaksi syötäväksi mullaksi.
Vasemmalla Dops-kekseistä murskattu syötävä "multa", oikealla huonekasveille tarkoitettu versio. Kaktus taitaa pitää enemmän tuosta tavallisesta :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti