sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Riisisuklaata ja syötävää multaa

Jälleen viikonloppu, ja aika testata uusia reseptejä ja koristelu-tekniikoita.

Tämän viikonlopun aiheena oli löytää sopiva liivatteeton riisimuro-kakku -resepti tulevaa tilauskakkua varten sekä etsiä oikeanlainen keksilaatu esittämään tuoretta multaa kakun päällä.

Alun perin tarkoituksena oli tehdä tuo riisimuro-kakku käyttämällä mm. Kellog's Rice Krispiesin sivustolta löytyvää reseptiä, mutta siihen kuuluu vaahtokarkki, joka taas sisältää liivatetta - sitä tällä kertaa kiellettyä ainesosaa.

Päädyin siis kokeilemaan erilaisia riisisuklaa -vaihtoehtoja. En erityisemmin pitänyt useassa ohjeessa käytetyn kookosrasvan riisisuklaaseen tuomasta sivumausta, joten valitsin vaihtoehtoiseksi reseptiksi tämän yksinkertaisen mallin:

Riisisuklaa:
Yksinkertainen riisisuklaa

60 g         tummaa suklaata
2 dl           riisimuroja

Sulata suklaa vesihauteessa, sekoita joukkoon riisimurot. Pakkaa seos muovikelmuun haluamasi muotoiseksi ja anna jähmettyä.

Tämän reseptin määrästä tuli noin pienen suklaalevyn kokoinen riisisuklaa-levy, eli reseptin määrät kertomalla saa suuremman erän tätä herkkua.

Jos tahtoo käyttää riisisuklaata esim. hyydykekakun pohjana, on varmasti parempi käyttää tumman suklaan sijaan helpommin leikattavaa maitosuklaata. 


***

Vietettyäni noin kymmenen minuuttia erään supermarketin keksihyllyn edessä tutkien ja pohtien eri vaihtoehtoja, päädyin testaamaan sillä hetkellä tarjouksessakin olevaa Kantolan Dops suklaista Mud Cake -keksiä kakun päälle tulevaksi syötäväksi mullaksi.


Vasemmalla Dops-kekseistä murskattu syötävä "multa", oikealla huonekasveille tarkoitettu versio.
Kaktus taitaa pitää enemmän tuosta tavallisesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti