sunnuntai 24. helmikuuta 2013

30-vuotis spiraalikakku (ja sokerikatastrofi)

Valmis kakku sokerifiaskoineen ;)

Kuten pidemmän aikaa blogia seuranneet ovat ehkä jo huomanneetkin, blogini kuvaus muuttui äskettäin muodosta "olen kohta kolmekymppinen..." muotoon "olen kolmekymppinen..." Apua!


Tyypilliseen tapaani suunnittelin omaa syntymäpäväkakkuani pitkään, ja alusta alkaen halusin kokeilla spiraaliin leikattua kerroskakkua (sillä sellaista ei välttämättä muuten olisi päässyt kokeilemaan). Vaikka tämän erikoisen muodon vuoksi tuli valvottua monia öitä, onnistui lopputulos (siis kakun muoto) lopulta halutulla tavalla. Lisäksi kakkuun tuli isäni rakentama, paristolla toimiva mekanismi, jolla sain sokerista tehdyn koristeeni pyörimään kakun päällä (olen kaiketi katsonut liikaa television kakkuohjelmia?) :)

Isäni rakentama mekanismi ja
itse tehty sokerikoriste
Siihen ne onnistumiset sitten omasta mielestäni jäivätkin. En halunnut peittää kakkua sokerimassalla, sillä kuten aiemminkin mainitsin, se ei ole kovin hyvää. Toiseksi jo kakun koon ja muodon takia massalla päällystäminen olisi ollut hankalaa. Tästä syystä päätin kuorruttaa kakun valkosuklaa-tuorejuusto-kermavaahdolla, mutta huomasin nopeasti että siitä oli vaikea saada siistiä ja vaikuttavan näköistä (kaiken lisäksi kerma meni hieman löysäksi ja valui herkästi). Kokeilin pelastaa tilanteen lisäämällä hieman tekstuuria Wiltonin koristelutyökalulla, mutta tästäkin huolimatta kakku jäi tylsän näköiseksi. Kiireessä heitin vielä sokerit kattilaan ajattelemalla että pyöräytän nopeasti ennen juhliin lähtöä kakun päälle vielä näyttävän sokeriharson (missään vaiheessa tätä päähänpistosta ei estänyt se tosiasia, etten ollut koskaan vielä sellaista itse tehnyt!). Kyllähän sen oikeankin tekniikan siinä tehdessä oppi, mutta sekään ei pelastanut jo pilattua kakkua. Kaiken lisäksi kun sokeri suurimmaksi osaksi (tottakai) liukeni käyttämääni kermaan...

Kakun muotoilu osoittautui lopulta
helpoimmaksi tehdä suoraan vapaalla
kädellä silmämääräisesti


Ulkonäöstä huolimatta kakku oli sentään hyvän makuinen, ja käyttämäni vadelmatäyte pääsi omien suosikkitäytteideni listalla vähintäänkin top 3 joukkoon. Kakku itsessään oli kolmen kerroksen kerroskakku, joten siitä jäi melkoisesti vielä ylikin.

2 kommenttia: