lauantai 16. helmikuuta 2013

Ristiäiskakku tytölleOlin iloinen saadessani tämän ristiäiskakku-tilauksen muutama viikko sitten, sillä olin jo ehtinyt kaivata "uutta aluevaltausta" kakkusaralla. Noin kuukausi sitten kokeilin tehdä sokerimassasta yksinkertaisen vauvan töppösen, ja sitä ideaa käytin myös tässä kakussa. Halusin kuitenkin kokeilla myös jotain uutta, ja siksi kakun päälle tuli myös tämä pieni vaaleanpunainen tutti.

Kakun mallin suhteen minulle annettiin vapaat kädet, kunhan väriteemana olisi valkoinen ja vaaleanpunainen. Tein luonnoksen ensin paperille (siksikin että kaipasin jotain tekemistä kun varsinaiseen leipomiseen oli vielä pari viikkoa aikaa) ja hyväksytin sen ennen kakun aloittamista.
Reunan kukat tein etukäteen, jätin kuivumaan
haluttuun muotoon ja värjäsin tomuvärillä

Mauksi kakkuun haluttiin banaani ja mansikka, mutta rahkan käyttö kiellettiin. Tästä syystä päädyin höystämään mansikka-kerman valkosuklaalla (ohje alla). Kakun päällä olevan nimen pursotin tomuvärillä värjätyllä valkosuklaalla.

Alkuperäinen suunnitelma

Mansikka-valkosuklaa täyte: (ø26cm kakun kahteen väliin)

300 g           mansikkaa soseena
n. 0,2 dl       sokeria (valkosuklaa tuo makeutta lisää)
4 dl              kuohukermaa
150 g           valkosuklaata
5                  liivatelehteä
2 rkl             vettä (kiehuvana)


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti vesihöyryssä tai mikrossa (Huom! Noin 2/3 sulaa suklaata riittää sulattamaan loputkin ilman että seosta tarvitsee kuumentaa lisää).

Vatkaa kerma vaahdoksi (voit halutessasi lisätä teelusikallisen vaniljasokeria).
Sekoita mansikkasose ja sula valkosuklaa keskenään. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota kiehuvaan veteen. Lisää liivate mansikkasoseen ja valkosuklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.Lisää mansikka-valkosuklaaseoksen joukkoon kermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti