sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Eläinparaati-kuppikakut
Tänä viikonloppuna minua pyydettiin tekemään suklaisia kuppikakkuja serkun pojan syntymäpäiville, ja minulle toimitettiin myös syntymäpäivien teeman mukainen, eläinaiheinen kuppikakkusetti.

Pohjana näissä kuppikakuissa käytin jo kerran hyväksi todettua suklaamuffinireseptiä, mutta kuorrutukseksi halusin lopulta kokeilla jotain uutta. En muista missä järjestyksessä kuorrutteen idea minulle tuli - oliko ensin ajatuksena käyttää valkosuklaata, vai tuliko idea vihreäksi värjätystä ruohosta (eläinteemaan sopivana) ensin - mutta lopulta päädyin siis tekemään valkosuklaapohjaisen, vihreäksi värjätyn ja ruohikoksi pursostetun kuorrutteen.

Sopivaa valkosuklaakuorrutetta etsin niin suomen- kuin englanninkielisiltäkin nettisivuilta, mutta lopulta jenkkityyliset valkosuklaan ja sokerikreemin sekoitukset kuulostivat aivan liian makeilta maistuakseen hyviltä, joten käytin tätä Kinuskikissan sivuilta löytynyttä valkosuklaakuorrutteen reseptiä:Valkosuklaakuorrute: (riittää 24 kuppikakulle)

250 g         valkosuklaata
100 g         margariinia
125 g         mascarpone-juustoa
2 rkl           tomusokeria


Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita margariini ja mascarpone tasaiseksi ja lisää sula suklaa sekä tomusokeri koko ajan sekoittaen. Lisää halutessasi elintarvikeväri. Jatka vatkaamista kunnes kuorrute on sopivan kuohkeaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti