torstai 18. heinäkuuta 2013

Suklaajuustokakku


Tänään oli ystäväni syntymäpäivä, ja toisen ystävän kanssa keksimme kutsua itsemme yllätyksenä hänelle kylään. 

Alun perin minun ei pitänyt tehdä minkäänlaista kakkua, mutta en voinut vastustaa kiusausta, joten tämä kakku syntyi niistä aineista mitä kaapissa sattui olemaan :)
Tuorejuustoa minulla ei ollut, mutta mascarponea kylläkin, joten sovelsin ennestään tutun suklaa-tuorejuustokakun reseptiä:



Suklaajuustokakku: (tämän reseptin tein ø15cm vuokaan - ø24cm kerro määrät 2,5:llä)


90 g          tummia täytekeksejä tai digestive keksejä
25 g          margariinia

2               liivatelehteä
1 rkl          vettä
125 g        maitosuklaata (koska kaapissani ei ollut tarpeeksi tummaa :) )
125 g        mascarpone juustoa
0,2 dl        sokeria
0,5 tl         vanilliinisokeria
1               kananmuna
1 dl           vispikermaa


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata 100g suklaata varovasti mikrossa. Rouhi loput 25g.
Murskaa keksit ja lisää niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele keksimuruseos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Vatkaa vispikerma vanilliinisokerin kanssa vaahdoksi. Erottele kananmunan keltuainen ja sekoita se mascarponen ja hieman jäähtyneen suklaasulan kanssa. Vatkaa valkuainen sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.

Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos mascarpone-suklaa-seokseen, lisää joukkoon rouhittu suklaa sekä kerma- ja valkuaisvaahto varovasti käännellen .

Levitä seos keksinmurukerroksen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa useampi tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti