torstai 27. kesäkuuta 2013

Hiekkakakku



"Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku"...


Kaikki varmaankin muistavat lapsuuden hiekkakakut, minä tein siitä nyt oikeasti syötävän version :)



Tästä tuli minun lomakakkuni, sillä vaikkei siltä vielä tunnu, kesälomani alkaa jo huomenna. Alun perin ajatuksena oli tehdä kakku, mikä kuvastaisi hiekkarantaa, sillä halusin kokeilla syötävän hiekan yhdistämistä kakkuun. Hiekkaranta muuttui jossain vaiheessa hiekkaämpäriksi, ja uusi idea oli tehdä kakusta siis ämpäri täynnä hiekkaa. Ajanpuutteen vuoksi tuokin idea kuitenkin yksinkertaistui, joten lopulta kakusta tuli hyvin pelkistetty lapsuuden hiekkakakku.

(kakun takana olevat hiekkalelut ovat tällä kertaa vain kuvausrekvisiittaa)



Kakkuun kokeilin tällä kertaa persikkatäytettä. Saa nähdä miten maistuu huomenna työkavereille... :)




Persikkatäyte(6 munan kakkuun)

230 g       säilykepersikoita mehussa 
                     (HUOM! 230 g on persikoiden nettopaino! Toki voit käyttää myös tuorepersikoita)
150 g       persikkarahkaa
3,5 dl       kuohukermaa
5              liivatelehteä
2 rkl         hedelmämehua tai vettä


Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi kunnes ne ovat pehmenneet.
Siivilöi persikoista neste ja soseuta ne. Sekoita persikkasoseen joukkoon rahka.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kiehuvan kuumaan nesteeseen. Lisää liivate persikkarahka-seoksen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita täyte tasaiseksi.



Näin teet hiekkakakun:


Leivo kaksi eri kokoista kakkupohjaa (minä käytin 15cm ja 20cm vuokia)
Leikkaa kakkupohjat normaalisti levyiksi, kokoa päällekkäin ja leikkaa muotoon
Täytä kakku, peitä se muovikelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään
(minä käytin kakkujen välissä kokoamista ja lopulta kakun paloittamista helpottavaa välilevyä,
ja kokosin kakun kerroskakun tyyliin)
Kun kakku on vetäytynyt, leikkaa se lopulliseen muotoonsa ja peitä kreemillä
Murskaa erivärisiä keksejä sauva- tai tehosekoittimella hienoksi jauheeksi.
Halutessasi voit sekoittaa joukkoon myös erivärisiä sokereita,
jotka tuovat hiekkaan aidonnäköistä kimalletta
Peitä kreemitetty kakku keksihiekalla ja koristele halutessasi
esim. sokerimassakivillä tai simpukoilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti