

Kakkuun haluttiin Baileysin ja suklaan yhdistelmä, joten muokkasin pari viikkoa sitten tehdyn tupaantuliais-kakun täytettä hieman. Saattaa tosin olla että lorautin joukkoon aavistuksen verran liikaa Baileysiä... :)

Baileys ja suklaa täyte: (ø20-24cm kakkuun)
300 g vaniljarahkaa
60 g tummaa suklaata
3 rkl Baileysiä (taisin laittaa 4 rkl)
2 liivatelehteä (laitoin 3 koska
kyseessä oli muotokakku)
1 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n.5-10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita erillisessä kulhossa vaniljarahka, sulatettu tumma suklaa sekä Baileys keskenään.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne ruokalusikalliseen kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivateseos rahka-suklaa-Baileys -seokseen ja sekoita hyvin. Sekoita kermavaahto varovasti muuhun täytteeseen.
![]() |
Tarkoitus oli luoda efekti, missä palmu alkaa kirjan sivulla kaksiulotteisena ja jatkuu sitten kolmiulotteisena, mutta tuo yhtymäkohta ei aivan onnistunut kuten olin ajatellut |
![]() |
Eiffel-torni koostui 13 pienen pienestä osasta, joita yhteen liimaillessa meinasi mennä hermot muutaman kerran :) |
![]() |
Lopulta sain kun sainkin Eiffel-tornin jotenkuten kasattua |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti