torstai 11. lokakuuta 2012

Appelsiini-valkosuklaa -juustokakku



Jostain syystä kaikki syötävä minkä näenkin tahtoo tätä nykyä tekeytyä joksikin leivonnaiseksi. 


Niinpä kaapissani olleet appelsiinit, tuorejuusto ja valkosuklaa eivät pysyneet pelkkinä appelsiineina, tuorejuustona ja valkosuklaana pitkään, vaan muotoutuivat uudelleen appelsiini-valkosuklaa tuorejuustokakuksi.

Valmisreseptejäkin tälle kokoonpanolle olisi ollut, mutta päätin silti tehdä "oman pään mukaan" ja heittää aineksia tuntuman mukaan joukkoon. 



Tällainen on siis minun versioni:



Pohja:

175 g        tummia täytekeksejä

50 g          margariinia


Juustokerros:


5                liivatelehteä

2 rkl           appelsiinimehua
2                appelsiinin kuori raastettuna
0,5             appelsiinin hedelmäliha pieniksi paloiteltuna
200 g        valkosuklaata
200 g        maustamatonta tuorejuustoa
appelsiinikoristeet laitetaan vuokaan heti keksi-
kerroksen jälkeen ennen juustoseoksen kaatamista
0,5 dl         sokeria
2 dl            kuohukermaa
1 tl             vanilliinisokeria



Kiille:

2                 liivatelehteä
2 dl             appelsiinimehua



Koristeluun:

appelsiinisiivuja
tummaa suklaata


Pingota irtopohjavuoan (n. ø24 cm) pohjalle leivinpaperi ja aseta reunoille reunanauha tai kaksinkertaiset, leivinpaperista leikatut suikaleet. 

Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele seos melko tiiviisti vuoan pohjalle. 


Täyte: 
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kuohukerma vanilliinisokerin kanssa vaahdoksi. Yhdistä keskenään tuorejuusto, appelsiinin kuori, appelsiinin hedelmäliha ja sokeri. Lisää joukkoon vielä sulatettu valkosuklaa.


Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Lisää liivateseos tuorejuusto-valkosuklaa -seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Lisää viimeisenä joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli mutta vähintään 5 tuntia.


Kiille: 
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna appelsiinimehusta parin ruokalusikallisen verran kiehuvan kuumaksi, ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Lisää lopun appelsiinimehun joukkoon ja kaada kakun pintaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.


1 kommentti:

  1. Kakkua maistaneena tiedän että se on todella maukasta. Suiosittelen :-)

    VastaaPoista