sunnuntai 14. lokakuuta 2012

"Salainen" bolognese-reseptiniKun nälkä on kova, ja ruokaa on saatava nopeasti, on yksi vaihtoehto tämä helppoakin helpompi tähän asti salaisena pysynyt bolognese-reseptini (eipä sitä kukaan ole kysellytkään, sillä harva on päässyt sitä lisäkseni edes maistamaan). Tämä resepti on yksi niistä "heitetään joukkoon mitä kaapista löytyy" -tyylin resepteistä, ja omasta mielestäni maistuva kokoonpano.


Lisäksi bolognesekastike on erittäin monikäyttöinen, joten siitä saa monta erilaista ruokalajia."Salainen" bolognese-reseptini:

400 g        naudan jauhelihaa
1                sipuli
1                valkosipulin kynsi
200 g        paseerattua tomaattia
2,5 dl         ruokakermaa (Flora ruoka kevyt ja paksu on se mitä itse olen käyttänyt)
5-6 rkl        ketsuppia
1-2 rkl        sokeria
3-4 rkl        vehnäjauhoja
                   suolaa
                   mustapippuria


Ruskista jauheliha. Ruskistuksen loppuvaiheessa lisää joukkoon hienonnettu sipuli sekä murskattu valkosipuli.

Kun jauheliha on täysin ruskistunut, lisää joukkoon paseerattu tomaatti, ruokakerma sekä ketsuppi. Maista ja mausta sokerilla (sokeri tuo tomaatin aromin paremmin esiin), suolalla ja pippurilla.

Lisää jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita hyvin, kunnes kastike on käyttötarkoitukseesi sopivan paksua (esim. pizzan päälle kastike saa olla paksumpaa kuin sellaisenaan pastan kanssa).


Tämä kastike sopii hyvin myös pakastettavaksi, joten voit tehdä isomman erän kerralla ja käyttää kastikkeen myöhemmin suoraan pakkasesta.


Bolognese-kastiketta voi käyttää myös esim. pizzan tai täytettyjen lettujen täytteenäEi kommentteja:

Lähetä kommentti