tiistai 14. elokuuta 2012

Hunajaiset sämpylät

Mikäs sen parempaa välipalaksi kuin tuoreet sämpylät.
Tässä lempireseptini:


Hunajaiset sämpylät
(n. 15-20 kpl)
50 g      hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
5 dl       maitoa
4 rkl      juoksevaa hunajaa
1-2 tl     suolaa
2 dl       kaurahiutaleita
n. 9 dl   hiivaleipäjauhoja
1/2 dl    öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (kuivahiivan kanssa maidon tulee olla noin 42 asteista). Lisää joukkoon hunaja, suola ja kaurahiutaleet. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. 

Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja kohota ne hyvin. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

1 kommentti: