perjantai 10. elokuuta 2012

Pääsiäisen cupcake-leivokset

Nämä pienet "kuppikakut" ovat hauska lisä pääsiäisen juhlapöytään



Pohja:
115 g    leivontamargariinia
115 g    sokeria
2           munaa
85 g      venhäjauhoja
1 tl        leivinjauhetta
25 g      tummaa kaakaojauhetta

Kreemi:
85g       voita tai leivontamargariinia
175 g    tomusokeria 
1 rkl      maitoa
2-3 tippaa vaniljauutetta

Lisäksi:
Pääsiäismunakarkkeja


Sekoita rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Siivilöi joukkoon jauhot ja kaakaojauhe, ja sekoita varovasti taikinaan.

Lusikoi taikina papereilla vuorattuihin muffinivuokiin (n. 12 kpl) ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakut ovat hyvin kohonneita ja kiinteitä. Siirrä valmiit kakut ritilälle jäähtymään.

Pursotusta varten laita voi tai margariini kulhoon ja vatkaa kunnes se on tasaisen pehmeää. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita lisäten samalla vähitellen joukkoon maito sekä vaniljauute.

Kun kakut ovat täysin jäähtyneet, pursota päälle kreemi suurehkolla tähtityllalla ympyrän muotoon "pesäksi". Laita näihin syntyneisiin "pesiin" muutama pääsiäismuna koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti