torstai 16. elokuuta 2012

Mustikkatiikerikakku

Kostean kesän jälkeen metsät ovat mustikoita täynnä, joten nyt on täydellinen aika tehdä herkkuja mustikoista. Minä tosin poimin nämä marjat torilta, missä hyttysiäkin on huomattavasti vähemmän kuin metsässä...


Mustikkatiikerikakku:

250 g        leivontamargariinia
2 1/2 dl     sokeria
1 tl             vanilliinisokeria
4                kananmunaa
1 1/2 tl       leivinjauhetta
250 g         vehnäjauhoja
1/2 dl         appelsiinimehua
1 dl            mustikoita
2 rkl           sokeria


Vatkaa rasva, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Lisää 1/2 dl appelsiinimehua ja sekoita tasaiseksi.

Soseuta mustikat sokerin kanssa. Ota muutama lusikallinen taikinaa ja sekoita mustikkasose siihen.

Kaada voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan puolet vaaleasta taikinasta, lisää mustikkataikina ja sen päälle loput vaaleasta taikinasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti