maanantai 13. elokuuta 2012

Ikkuna mielikuvitukseen

Tämänkin tein jo talvella, kun olohuone kaipasi lisää jotakin. Harkitsin maalaamista suoraan seinään, mutta lopulta päädyin tekemään tämän "taideteoksen" neljälle 40x40 canvaspohjalle. 

Maaleina on käytetty olohuoneen ylijääneitä seinämaaleja sekä aiemmasta projektista ylijäänyttä hopeanhohtoista helmiäislasyyriä. Tummemmat oksat tauluissa ovat samaa sävyä kuin taustaseinä, vaalea tausta taas on viereisen seinän sävy. Valaistuksen takia seinien sävyeroa ei kulmassa huomaa, vaikka tauluissa ero näyttää hyvinkin selkeältä.


Taulujen maalaamisessa käytin samaa taktiikkaa kuin aiemmin suoraan seinään kuvioita maalatessa, eli käytin sabluunana kontaktimuovia. 

Taulut tosin maalasin "käänteisessä" järjestyksessä, eli maalasin ensin pohjat tummemmalla sävyllä, sen jälkeen peitin muotoon leikatulla kontaktimuovilla päällimmäiseksi jäävien oksien kohdat, maalasin seuraavan kerroksen helmiäislasyyrillä ja peitin taas oksakohdat ennen taustan maalaamista.

Helppo mutta aikaa vievä projekti, sillä jokainen maalikerros piti tehdä kahteen kertaan ja tietysti maalin oli annettava kuivua välissä.

Kiinnitykseen käytin Command kiinnityspaloja sillä en tahtonut tehdä lisää naulanreikiä seiniin.

Helmiäislasyyri tekee kuvasta eläväisemmän sen valonheijastavuuden ansiosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti