Mikäs sen parempaa välipalaksi kuin tuoreet sämpylät.
Tässä lempireseptini:
Hunajaiset sämpylät
(n. 15-20 kpl)
50 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
5 dl maitoa
4 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (kuivahiivan kanssa maidon tulee olla noin 42 asteista). Lisää joukkoon hunaja, suola ja kaurahiutaleet. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja kohota ne hyvin. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Näyttävät herkullisilta, nam! :)
VastaaPoista