tiistai 14. elokuuta 2012

Maailman (toiseksi) parhaat lihapullat

Tämä on oikeastaan isoäitini resepti (hän tekee ne maailman parhaat lihapullat), tosin hieman muunneltu versio jo pelkästään siitäkin syystä että isoäitini reseptissä ei ole valmiita mittoja, eikä sitä ole kirjoitettu paperille. 

Taikina:
400 g       jauhelihaa
1,5 dl       korppujauhoja
1,5 dl       maitoa/vettä
1 rkl         perunajauhoja
1              kananmuna
1              keskikokoinen sipuli
10            maustepippuria
n. 2 tl       suolaa
1 tl           aromisuolaa      

Sekoita korppujauhot ja neste. Anna turvota.
Hienonna maustepippurit ja silppua sipuli.
Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja kokeile lihapullien makua paistamalla pieni testipyörykkä paistinpannulla. Lisää tarvittaessa mausteita.

Pyörittele taikinasta lihapullia uunipellin päälle levitetylle leivinpaperille, ja paista joko uunissa 175 asteessa noin 20-25 minuuttia tai paistinpannulla miedolla lämmöllä kaiken aikaa pullia kääntäen, jotta ne paistuisivat tasaisesti.


Lihapullien työvaiheita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti