Kostean kesän jälkeen metsät ovat mustikoita täynnä, joten nyt on täydellinen aika tehdä herkkuja mustikoista. Minä tosin poimin nämä marjat torilta, missä hyttysiäkin on huomattavasti vähemmän kuin metsässä...
Mustikkatiikerikakku:
250 g leivontamargariinia
2 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
250 g vehnäjauhoja
1/2 dl appelsiinimehua
1 dl mustikoita
2 rkl sokeria
Vatkaa rasva, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Lisää 1/2 dl appelsiinimehua ja sekoita tasaiseksi.
Soseuta mustikat sokerin kanssa. Ota muutama lusikallinen taikinaa ja sekoita mustikkasose siihen.
Kaada voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan puolet vaaleasta taikinasta, lisää mustikkataikina ja sen päälle loput vaaleasta taikinasta.
Sekoita mustikkaraita vaaleaan taikinaan pyörittämällä ja samalla nostamalla haarukkaa pohjalta pintaan ja taas pohjalle. Tee näin koko kierros. Tasoita taikinapinta ja vedä lopuksi haarukalla keskelle taikinaa vako, jotta kakku kohoaa uunissa tasaisemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti