Tämä murekeresepti on ollut suosikkini yläasteelta lähtien. Se on helppo ja nopea valmistaa ja kypsän murekkeen voi myös pakastaa esimerkiksi valmiina annospaloina.
Mureketaikina:
3/4 dl korppujauhoja
1,5 dl maitoa (tai 0,5 dl maitoa ja 1 dl vettä)
400 g jauhelihaa
1 silputtu sipuli
1 kananmuna
n. 1,5 tl suolaa
mustapippuria
Täyte:
150 g juustoraastetta oman maun mukaan (esim. emmental)
Sekoita korppujauhot ja neste. Anna korppujauhojen turvota rauhassa.
Sekoita korppujauhojen joukkoon sipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Vaivaa taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle tasaiseksi noin sentin paksuksi levyksi ja levitä päälle juustoraaste. Kääri levy rullalle kuin kääretorttu ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti