tiistai 14. elokuuta 2012

Juustolla täytetty lihamureke

Tämä murekeresepti on ollut suosikkini yläasteelta lähtien. Se on helppo ja nopea valmistaa ja kypsän murekkeen voi myös pakastaa esimerkiksi valmiina  annospaloina.

Mureketaikina:
3/4 dl       korppujauhoja
1,5 dl       maitoa (tai 0,5 dl maitoa ja 1 dl vettä)
400 g       jauhelihaa
1              silputtu sipuli
1              kananmuna
n. 1,5 tl     suolaa
                mustapippuria

Täyte: 
150 g        juustoraastetta oman maun mukaan (esim. emmental)


Sekoita korppujauhot ja neste. Anna korppujauhojen turvota rauhassa.

Sekoita korppujauhojen joukkoon sipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle tasaiseksi noin sentin paksuksi levyksi ja levitä päälle juustoraaste. Kääri levy rullalle kuin kääretorttu ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia.


Levitä mureketaikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tasaiseksi levyksi ja levitä päälle juustoraaste. Rullaa murekelevy kääretortun tapaan rullalle käyttäen apuna leivinpaperia. Siirrä valmis murekerulla uunipellin keskelle saumapuoli alaspäin ja taittele päädyt sisään sulkien rullan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti