Alunperin oli tarkoitus tehdä illanistujaisiin aiemminkin kokeiltu suklaa-tuorejuustokakku, mutta sattumien kautta (ja torilta haettujen mustikoiden makuun päässeenä) päädyinkin kauteen sopivaan mustikka"juusto"kakkuun.
Ohje on Valion mustikkakakusta muokattu versio.
Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk (á180 g) mustikkarahkaa
1 1/2 dl mustikkakeittoa
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
( mustikoita)
Kiille:
2 dl mustikkakeittoa
1 dl hyytelösokeria
Pingota irtopohjavuoan (n. ø24 cm) pohjalle leivinpaperi ja aseta reunoille reunanauha tai kaksinkertaiset, leivinpaperista leikatut suikaleet.
Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele seos melko tiiviisti vuoan pohjalle.
Täyte:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään rahka, marjakeitto ja sokeri.
Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos rahkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Lisää viimeisenä joukkoon vaniljakastikevaahto (sekä mustikat) ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli mutta vähintään 5 tuntia.
Kiille:
Siivilöi mustikkakeitosta siemenet. Kuumenna kiehuvaksi yhdessä hyytelösokerin kanssa. Anna jäähtyä n. 3 min. Jos pinnalla on vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Lusikoi hyytyneen tortun päälle. Nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
VINKKI:
Voit myös tehdä hyydykekakut valmiiksi annospaloiksi muffinivuokiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti