Nämä pienet "kuppikakut" ovat hauska lisä pääsiäisen juhlapöytään
Pohja:
115 g
leivontamargariinia
115 g sokeria
2
munaa
85 g
venhäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
25 g tummaa
kaakaojauhetta
Kreemi:
85g voita tai leivontamargariinia
175 g
tomusokeria
1 rkl maitoa
2-3 tippaa vaniljauutetta
Lisäksi:
Pääsiäismunakarkkeja
Sekoita rasva ja sokeri
vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Siivilöi joukkoon
jauhot ja kaakaojauhe, ja sekoita varovasti taikinaan.
Lusikoi taikina papereilla vuorattuihin muffinivuokiin (n. 12 kpl) ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakut ovat hyvin kohonneita ja kiinteitä. Siirrä valmiit kakut ritilälle jäähtymään.
Pursotusta varten laita voi tai margariini kulhoon ja vatkaa kunnes se on tasaisen pehmeää. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita lisäten samalla vähitellen joukkoon maito sekä vaniljauute.
Kun kakut ovat täysin jäähtyneet, pursota päälle kreemi suurehkolla tähtityllalla ympyrän muotoon "pesäksi". Laita näihin syntyneisiin "pesiin" muutama pääsiäismuna koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti